Ciasto makowe z cukrem pudrem

ciasto-makowe-z-cukrem-pudrem-1

Składniki:
Kruchy spód:
- 100 g mąki kukurydzianej firmy Kupiec
- 100 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 50 g cukru
- 1-2 łyżki zimnej wody
- 1/4 łyżeczki kurkumy


Masa makowa:
- 200 g gotowej masy makowej z bakaliami
- 2 łyżki kaszki kukurydzianej firmy Kupiec
- 2 łyżki stopionego masła
- 50 g rodzynek
- 50 g płatków migdałowych
- 50 g skórki pomarańczowej
- 2 łyżeczki cukru pudru do dekoracji

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieść i włożyć do lodówki na godzinę Następnie wyłożyć nim dno i boki kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Wszystkie składniki na masę makową połączyć razem i wyłożyć na podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C około 30 minut. Posypać cukrem pudrem firmy Kupiec po wyjęciu z piekarnika.