Chłodnik ogórkowo-miętowy z wiórkami sera Nadbiebrzańskiego

Składniki: 5 średnich świeżych ogórków gruntowych 200 g żółtego melona 1 pęczek świeżej mięty 500 ml jogurtu naturalnego 150 g sera żółtego Nadbiebrzańskiego MSM...


Czytaj więcej

Domowy hot dog ze śląskim akcentem„Żymła z wusztem”

Składniki: 4 podłużne bułki do hot dogów paczka kiełbasek wieprzowo-drobiowych - Bergerki marki Berger kilka liści sałaty  1 czerwona papryka 2ogórki (świeże bądź kiszone) 2...


Czytaj więcej

Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Składniki: 2 bułki do hamburgerów ser BURGER & TOAST Hochland 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki) sól morska świeżo mielony pieprz...


Czytaj więcej

Domowe lody ze szpinakiem

Składniki: Szpinak młody marki Eisberg – 3 garści limonka – 1 szt. kiwi – 3 szt. miód – 2 łyżki (opcjonalnie syrop klonowy) jogurt naturalny...


Czytaj więcej

Zapiekanka z kiełbaskami śląskimi i sosem czosnkowym

Składniki: kiełbaski śląskie Konspol (opakowanie) masło kawałek sera żółtego kilka łyżek przecieru pomidorowego sól, pieprz, suszone oregano i słodka papryka do smaku bułka paryska...


Czytaj więcej

Panini z szynką i ogórkiem małosolnym

Składniki kilka plastrów szynki z wędzarni Konspol łyżka majonezu kilka plastrów sera żółtego np. Gouda świeża bazylia duży ogórek małosolny masło ciabatta Przygotowanie...


Czytaj więcej

Frittata ze szparagami

Składniki 350g ziemniaków pęczek szparagów 3 łyżki oliwy ½ cebuli 6 jajek 150g szynki z liściem laurowym Konspol 100g sera cheddar czerwona papryka sól...


Czytaj więcej

Tarta ze szparagami

Składniki na nadzienie: pęczek szparagów 4 jajka 300 ml śmietany kremówki ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 60g startego sera brie (lub cheddar) 4...


Czytaj więcej