Parpadelle z karpiem karmelizowanym w miodzie i soku z pomarańczy

Czas przygotowania: 30 minutPoziom trudności: średniSkładniki: ●  Makaron Lubella Classic Gniazda Wstęgi 400g ●  Filet z karpia 400g●  Miód 2 łyżki●  Goździki 4 sztuki●  Ćwierć...


Czytaj więcej

Domowe trufle piernikowe

Składniki:- 150ml  Śmietanka 42% od OSM Piątnica                  - 2 szt. czekolada gorzka                                      - 50g orzechy włoskie łuskane                          - 1 płaska łyżka przyprawa piernikowa                              - 50ml...


Czytaj więcej

Pomarańcze w czekoladzie z pistacjami

Składniki: 4 pomarańcze 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100 g pistacji Bakalland Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Następnie roztapiamy tabliczki czekolady w kąpieli...


Czytaj więcej

Fusilli Alla Rusticana

Składniki: 200 g makaronu Malma Fusilli 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 suszone pepperoncino Oliwa z oliwek Pół puszki...


Czytaj więcej

Biała czekolada z bakaliową nutą

Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 100 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland 100 g pistacji Bakalland 70 g skórki pomarańczowej Bakalland 100...


Czytaj więcej

Mini kanapeczki z galaretką z suszonej żurawiny i pasztetem

Składniki (na 12 kanapeczek): 12 kromek białego pieczywa Natka pietruszki 0,25 kg wołowiny 0,15 kg wątróbki 2 średnie cebule 2 jajka 1 bułka...


Czytaj więcej

Klasyka Tuńczyka

Składniki na sałatkę: 2-3 garści rukoli 1 puszka kukurydzy VALFRUTTA (140 g) 1 szklanka białej fasoli 2 słoiki tuńczyka CALLIPO w oliwie z oliwek...


Czytaj więcej

Przepis na wigilijną zupę migdałową

To jedna z tradycyjnych staropolskich zup wigilijnych. Duża ilość migdałów miała zapewnić szczęście i dobrobyt na kolejny rok. Wśród gości popularne były zawody, w których...


Czytaj więcej