Grillowane krewetki w sosie ze Złotych owoców i limonki

Składniki: Ok 20 krewetek 2 limonki 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu teryaki 1 ząbek czosnku Pęczek...


Czytaj więcej

Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą mieszanką orzechów

Składniki: 2 duże bakłażany 4 pomidory 50 g startego parmezanu 100 g Mieszanki orzechów Bakalland 75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland Świeża...


Czytaj więcej

Grillowane skrzydełka z żurawinowo - figowym musem

Składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 1 szklanka soku malinowego 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 ząbek czosnku Szczypta chilli 100 g Żurawiny całe owoce...


Czytaj więcej

Babeczki z żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad

Składniki: 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki białej oranżady 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Śmiejżelki Sokki...


Czytaj więcej

Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

Czas przygotowania: ok. 15 min Liczba porcji: 1 porcja Poziom trudności: Bardzo łatwy Składniki: zielone oliwki  - ½ szklanki oliwa z oliwek – 2...


Czytaj więcej

Chałka z migdałami i żurawiną

To słodkie i puszyste ciasto drożdżowe z dodatkiem bakalii. W różnych regionach Polski przybiera inny kształt, ale najczęściej ma formę podłużnego wałka lub zaplecionego warkocza....


Czytaj więcej

Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami

Składniki: 8 jajek 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland 4 gałązki tymianku 5 korniszonów 50 g pieczarek Sól i pieprz do smaku   Jajka...


Czytaj więcej

Kolorowa sałatka z orzechami pekan

Składniki: 2 garści miksu sałat 1 garść rukoli 8 jajek przepiórczych 1 mała czerwona cebula 70 g orzechów pekan Bakalland 50 g Chrupiącej...


Czytaj więcej