Nowe oblicze kalafiora z orzechową nutą

Kalafior wcale nie musi być nudny. Wszystko zależy od tego, jak go podamy.  Warto jeść go jak najczęściej, zwłaszcza że jest prawdziwą bombą witaminową. Podanie...


Czytaj więcej

Pożywna zieleń

Zielony groszek to dająca wiele energii roślina strączkowa. Jest cennym źródłem witaminy K, która pomaga przyswajać magnez, a także witaminy C. Groszek chociaż pożywny, zawiera...


Czytaj więcej

Francuska wiosna

Chociaż sezon na szparagi jeszcze przed nami, warto już teraz przypomnieć sobie przepisy z nimi w roli głównej. Szparagi dobrze wpływają na układ pokarmowy, dzięki...


Czytaj więcej

Prawdziwie włoski przysmak, czyli Foccacia z tuńczykiem

Składniki: 300 g mąki chlebowej lub na pizzę (2 szklanki) 25 g świeżych lub 7 g drożdży suchych tymianek 1 łyżeczka soli morskiej...


Czytaj więcej

Uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką

Składniki na 4 porcje: - brokuł - puszka fasoli czerwonej - puszka zielonego groszku - opakowanie uszek z mięsem Jawo serowa pierzynka: - 150...


Czytaj więcej

Przepis na Carpaccio z buraków z hummusem

Składniki dla 4 osób - 1 granat - 3-4 czerwone buraki - 2 opakowania Hummusu klasycznego Well Well - oliwa z oliwek - ocet balsamiczny...


Czytaj więcej

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki: - 3 świeże papryki kolorowe - 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym) - 1,5 łyżeczki płatków chili - 2 gałązki...


Czytaj więcej

Chrupiąca sałatka z pieczarkami

Składniki: 100 g pieczarek 1 mała sałata Mały pęczek szczypiorku 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland Szczypta soli 1 łyżka oliwy z oliwek Pieczarki...


Czytaj więcej