Tatarskie czebureki z farszem mięsno-serowym i sosem

Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 1 łyżka masła 1 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru 1 łyżka spirytusu...


Czytaj więcej

Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi

Składniki:  0,5 kg boczku wędzonego Szczypta soli 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 5 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka kolendry 2 marchewki 1...


Czytaj więcej

Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami

Składniki: Ciasto: 1 opakowanie babeczek marchewkowych Delecta 2 jaja 150 ml oleju 70 ml wody Lukier: 1 białko jaja 150 g cukru...


Czytaj więcej

Pierogi z serkiem wiejskim

Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego 250 ml letniej wody Składniki do farszu: 650 g ugotowanych...


Czytaj więcej

Chłodnik ogórkowo-miętowy z wiórkami sera Nadbiebrzańskiego

Składniki: 5 średnich świeżych ogórków gruntowych 200 g żółtego melona 1 pęczek świeżej mięty 500 ml jogurtu naturalnego 150 g sera żółtego Nadbiebrzańskiego MSM...


Czytaj więcej

Domowy hot dog ze śląskim akcentem„Żymła z wusztem”

Składniki: 4 podłużne bułki do hot dogów paczka kiełbasek wieprzowo-drobiowych - Bergerki marki Berger kilka liści sałaty  1 czerwona papryka 2ogórki (świeże bądź kiszone) 2...


Czytaj więcej

Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Składniki: 2 bułki do hamburgerów ser BURGER & TOAST Hochland 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki) sól morska świeżo mielony pieprz...


Czytaj więcej

Domowe lody ze szpinakiem

Składniki: Szpinak młody marki Eisberg – 3 garści limonka – 1 szt. kiwi – 3 szt. miód – 2 łyżki (opcjonalnie syrop klonowy) jogurt naturalny...


Czytaj więcej