Bezglutenowy makowiec

Składniki: Ciasto: 1 opakowanie (500g) bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast lub mąki pszennej (wersja z glutenem) 150g rozpuszczonego masła 4 jajka 3 łyżki cukru...


Czytaj więcej

Paszteciki z pieczonym pasztetem

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych, pokruszonych 200 g masła, pokrojonego na kawałki 250 ml kwaśnej śmietany 18% 3 żółtka...


Czytaj więcej

Pomysł na zupę dyniową

Zupa dyniowa – warto ją wpisać na stałe do jesiennego menu. Nie tylko wspaniale rozgrzewa, ale również wybornie smakuje. Co więcej, idealnie komponuje się...


Czytaj więcej

Wegańskie trufle kokosowo-migdałowe

Smak i zapach kokosa zamknięty w białych, delikatnych wiórkach. To jedne z najbardziej lubianych i popularnych bakalii, o bardzo szerokim zastosowaniu kulinarnym. Wybierając wiórki...


Czytaj więcej

Ostry krem paprykowy z chrupiącym boczkiem

Kiedy temperatura spada, najlepiej przygotować gęste i pożywne zupy-kremy. Są świetną propozycją na zimne, jesienne dni: rozgrzewają i sycą. Te na bazie warzyw zawierają...


Czytaj więcej

Zupa krem z pasternaku z plastrami suszonej gruszki i boczkiem

Polacy to zdecydowanie amatorzy zup – podobno statystyczny mieszkaniec zjada ich rocznie aż 100 litrów. Nic dziwnego: nie dość, że są smaczne, to korzystnie...


Czytaj więcej