Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym

Składniki: 500 g filetów rybnych 4 łyżki oleju kokosowego 1 cebula 1 papryczka chili (czerwona lub zielona) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka świeżego tartego...


Czytaj więcej

Pierogi z jagodami z pysznym kremowym sosem z ziarenkami wanilii

Pierogi z owocami kojarzą się zazwyczaj z latem, wakacjami i kuchnią babci, czyli wszystkimi przyjemnościami za którymi często tęsknimy w czasie jesienno-zimowych miesięcy. Warto sięgnąć...


Czytaj więcej

Waniliowa tarta z figami

Przepis poleca Robert Muzyczka szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Porcje: 1 blaszka/ Czas: 45 minut Poziom trudności: Średni   Składniki na ciasto: -...


Czytaj więcej

Aromatyczny tort miodowy z orzechami

Składniki na ciasto: 100 g miodu 500 g mąki tortowej 50 gram brązowego cukru 50 ml mleka 120 g masła 30 ml rumu 2...


Czytaj więcej

Tarta z masą budyniową i owocami

Składniki: Owoce: 7 plastrów ananasa z puszki marki Sandra 6 brzoskwiń z puszki marki Sandra 3 banany 3 kiwi Ciasto: 150...


Czytaj więcej

Świąteczne śniadanie na słodko, czyli piernikowe naleśniki

Korzenne nuty wszystkim kojarzą się z Bożym Narodzeniem i wyjątkowym aromatemmakowców oraz serników. Oryginalnego smaku cynamonu, imbiru i goździków można skosztować także podczas uroczystego, świątecznego...


Czytaj więcej

Przepis na torciki piernikowe

Ciasto:- 1 opakowanie ciasta Piernik Duża Blacha Delecta- 1 opakowanie budyniu waniliowego Delecta- 1 opakowanie żurawiny Bakalland- 1 opakowanie cukru cynamonowego Delecta- 250 g serka...


Czytaj więcej

Strudel drożdżowy z kapustą kiszoną i Aldamerem

Składniki na ciasto: 3 łyżki mleka 50 g drożdży 500 g mąki pszennej 150 g masła 2 jajka 2 żółtka ½ szklanki kwaśnej śmietany...


Czytaj więcej