Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym

salatka-z-jarmuzu-z-sosem-musztardowo-miodowym-1

Składniki:
- 6-7 liści jarmużu
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer  
- 100 g pestek dyni
- pieprz grubo zmielony do smaku


Sos do sałatki:
- 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju       
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:
Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.