Sernik na zimno o smaku mango

sernik-na-zimno-o-smaku-mango-1

Składniki:
Masa:
- 375g  zmielonego twarogu sernikowego
- 200g  mleka skonsensowanego
- 50ml Sunquicka Mango
- 15g  żelatyny
- 25ml gorącej wody
- 375g  ubitej śmietany 30%


Spód:
- 100g  zgniecionych herbatników
- 50g  orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
- 60g  masła

Polewa:
- 25ml Sunquicka Mango
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 100ml wody
- 2 Mango

Sposób przygotowania:
Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź  bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa. W dużej misce  zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i  50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy.  Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną i  rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki  na kilka godzin aż stężeje.

Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.  Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.