Roladki schabowe z Goudą MSM Mońki, szpinakiem i sosem wiosennym

roladki-schabowe-z-gouda-msm-monki-szpinakiem-i-sosem-wiosennym-1

Składniki:
- schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)
- garść świeżego szpinaku
- 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki                  
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju  
           

                             
Sos wiosenny:
- 100 g śmietankowego serka topionego MSM Mońki (4x25 g, mini-czteropak)        
- 250 ml śmietanki słodkiej 18%                                   
- garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).
Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.