Szaszłyki z tuńczykiem

szaszlyki-z-tunczykiem-1

Składniki na 4 osoby:
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.