Jajka faszerowane z bakaliami

jajka-faszerowane-z-bakaliami-1

Składniki:
•    3 jaja ugotowane na twardo
•    ¼ drobno posiekanej cebuli
•    3 łyżki drobno posiekanej kolendry
•    Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
•    Sól morska
•    Świeżo zmielony czarny pieprz
•    3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
•    Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
•    3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
•    2 łyżeczki oleju do smażenia


Przygotowanie:
1.    Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
2.    Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.    Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
4.    Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
5.    Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland
6.    Można podawać z grzankami.