Sałatka z młodych ziemniaków z TABASCO® i natką pietruszki

salatka-z-mlodych-ziemniakow-z-tabasco-r-i-natka-pietruszki-1

Składniki:
•    0,8 kg ziemniaków(dobrych sałatkowych)
•    mały słoik francuskiej musztardy z całymi ziarnami gorczycy
•    pęczek natki pietruszki
•    2 średnie czerwone cebule
•    oliwa
•    kilka ząbków czosnku
•    TABASCO® brand original sauce
•    mała garść kaparów
•    sok z cytryny
•    sól, czarny pieprz


Sposób przygotowania:
Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w mundurkach. Powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Po ostudzeniu,  należy pokroić ziemniaki w dużą kostkę. Musztardę wymieszać  z kilkoma łyżkami oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić większym strumieniem sosu TABASCO®, sokiem z cytryny i ewentualnie solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę (kilka krążków zostawić do ozdoby). Natkę i  kapary drobno posiekać. Ziemniaki delikatnie wymieszać z sosem musztardowym, cebulą, natką i kaparami. Odstawić na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki dobrze przegryzły się.