Sałatka z grillowanym kurczakiem i odrobiną marchewkowej pikanterii

salatka-z-grillowanym-kurczakiem-i-odrobina-marchewkowej-pikanterii-1

Składniki (2 porcje)
- 200g fileta z kurczaka
- 1 cukinia
- 2 pomidory
- 2 ogórki gruntowe
- 100 g świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 paczka chipsów CRISPY Marchew na ostro


Marynata
- 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
- Sos
- 1 limonka
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek

Wykonanie
Składniki marynaty  mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kawałki i umieszczamy w marynacie na co najmniej pół godziny (mięso marynujemy w lodówce). Szpinak myjemy, kilka listków zostawiamy do ozdoby, a resztę przekładamy do garnka, dodajemy masło, przeciśnięty czosnek i gotujemy na małym ogniu kilka minut, aż szpinak zmięknie. Warzywa kroimy w kawałki. Cukinię grillujemy na patelni. To samo robimy z kurczakiem. Na talerz wykładamy szpinak, układamy na nim kurczaka, warzywa umieszczamy obok. Z limonki wyciskamy sok i z połowy ścieramy skórkę, dodajemy sól, pieprz oraz oliwę i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość przyozdabiamy listkami szpinaku. Na sam koniec posypujemy  pokruszonymi  chipsami CRISPY Marchew na ostro.