Philly cheese steak, czyli kanapka z antrykotem po amerykańsku

philly-cheese-steak-czyli-kanapka-z-antrykotem-po-amerykansku-1

Składniki:
- 400 g antrykotu
- 2 średnie czerwone cebule
- sos sojowy Kikkoman
- TABASCO® Green Sauce
- kawałek sera provolone
- kilka gałązek natki pietruszki
- majonez
- keczup
- łyżka masła
- sól
- czarny pieprz
- olej do smażenia


Sposób przygotowania:
Antrykot oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na cienkie paski. Przyprawić odrobiną sosu sojowego i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, na koniec dodać dużo drobno posiekanej natki pietruszki. Cebulę pokroić w cienkie pióra. Bagietkę podzielić na cztery kawałki. Każdy z nich rozkroić i opiec w tosterze lub piekarniku. Wewnętrzną część dolnej części bagietki posmarować majonezem. Na nim ułożyć smażone kawałki antrykotu i cebulę.
Na wierzch zetrzeć ser provolone. Wszystko jeszcze chwilę zapiec tak, aby ser zaczął się rozpuszczać. Kanapkę przykryć górną częścią bagietki posmarowanej keczupem.