Meksykański kurczak w sosie mole z czekoladą i chili

meksykanski-kurczak-w-sosie-mole-z-czekolada-i-chili-1

Składniki:
- 2 piersi z Kurczaka Zagrodowego
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula czerwona
- puszka pomidorów krojonych
- 1 papryczka chili
- 100 g czekolady gorzkiej
- sól i pieprz
- garść posiekanych pistacji
- ryż do podania


Przygotowanie:
Piersi Kurczaka Zagrodowego pokroić w średniej wielkości kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę oraz chili. Gdy cebula się zeszkli dodać mięso, podsmażać kilka minut, mieszając. Dodać pomidory i czekoladę, dusić, aż czekolada się rozpuści, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem, posypane pistacjami.
Smacznego!