Pascha z rodzynkami i migdałami

pascha-z-rodzynkami-i-migdalami-1

Składniki:
•    40 dag sera twarogowego
•    1 szklanka śmietany 18%
•    25 g miękkiego masła
•    1 żółtko
•    10 dag cukru pudru
•    10 g cukru waniliowego  
•    100 g rodzynek sułtańskich Bakalland  
•    100 g skórki pomarańczowej Bakalland
•    100 g płatków migdałów Bakalland
•    szczypta soli


Przygotowanie:
Ser mielimy w maszynce, stopniowo, nie przestajemy ucierać, dodajemy: 1 żółtko, masło, cukier puder, cukier wanilinowy i śmietanę. Całość dokładnie ucieramy na jednolitą masę i łączymy z bakaliami. Ciasto przekładamy do miseczki wyłożonej wcześniej gazą i odstawiamy w chłodne miejsce na noc. Przed podaniem możemy udekorować prażonymi płatkami migdałów.