Tosty z twarożkiem, marynowaną dynią i orzechami – idealne na śniadanie

tosty-z-twarozkiem,-marynowana-dynia-i-orzechami-–-idealne-na-sniadanie

Składniki na tosty

  • 250 g białego twarogu
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • Kilka kromek pełnoziarnistego pieczywa
  • Kilka łyżek płynnego miodu

Składniki na marynowaną dynię

  • 1 duża dynia
  • 3 szklanki cukru trzcinowego
  • Kilka goździków
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach
  • 1 szklanka octu winnego  
  • Szczypta chilli
  • Sól do smaku

Przepis na tosty

Twaróg rozrabiamy z jogurtem, dodajemy posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy. Pokrojone kawałki chleba podpiekamy w piekarniku przez ok. 5 minut. Na gotowe grzanki nakładamy twaróg, zamarynowaną dynię i posiekane orzechy włoskie. Gotowe grzanki polewamy łyżeczką miodu do smaku.