Fritata ze spaghetti i makrelą

fritata-ze-spaghetti-i-makrela

Składniki:

  • 4 jaja
  • 100ml śmietany
  • 5 łyżek startego sera żółtego
  • 250 g ugotowanego makaronu spaghetti
  • 1 puszka makreli
  • 1 pomidor
  • Olej

Przyprawy np. marki Kamis:

  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie:

Makaron ugotuj i wymieszaj ze startym żółtym serem, pokrojonymi w kostkę pomidorami i makrelą. Dodaj czosnek i zioła. Całość przypraw solą i pieprzem.Następnie, ubij jajka na puszystą masę i  dodaj do nich śmietanę.Jajka delikatnie wymieszaj z przygotowanymwcześniej makaronem. Fritatę smaż na patelni z dwóch stron.