Przekąska ze szpinakiem i migdałami

przekaska-ze-szpinakiem-i-migdalami

Składniki:

- 10 arkuszy papieru ryżowego

- 30 dag świeżego szpinaku

- 20 g pomidorków koktajlowych

- 10 plasterków żółtego sera

- 1 łyżka soku z cytryny

- świeża natka pietruszki

- 1 łyżka oliwy z oliwek

- sól

- olej kokosowy do smażenia

- Migdały płatki Siesta

- Pieprz czarny mielony Appetita

- Bazylia Appetita

- Czosnek mielony Appetita

 

 

Przygotowanie:

Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.