Krewetki z kaszą

krewetki-z-kasza

Krewetki to bardzo uniwersalna potrawa – są doskonałe zarówno do dań z makaronem, w zupach czy sałatkach. Można również przygotować je na wiele sposobów. Smażone, gotowane czy grillowane – za każdym razem ich mięso jest pyszne i co najważniejsze, mało kaloryczne.

Składniki:

  • Natka pietruszki
  • Krewetki
  • Cytryna
  • Kasza
  • Dressing Enjoy Kremowa Cebulka marki Kühne
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Krewetki marynuj przez godzinę w soku z cytryny i posiekanej pietruszce. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj po kilka minut z każdej strony. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wysyp kaszę na talerz i połóż na wierzch krewetki. Podawaj w towarzystwie dressingu.