Sprawdzony przepis na leguminę z musem truskawkowym

sprawdzony-przepis-na-legumine-z-musem-truskawkowym

Składniki:

  • 450 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 100 g cukru drobnego
  • 3 łyżki żelatyny
  • 250 g pokrojonych truskawek

Wszystkie składniki pozostawić, aby miały temperaturę pokojową.

Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać twarożek. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Bardzo dokładnie połączyć z masą. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać pozostały cukier. Powstałą bezę połączyć z masą. Dodać truskawki, wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

 

SMACZNEGO!

Komentarze użytkowników (0)