Złocista owsianka z jabłkami na diamantowe śniadanie

zlocista-owsianka-z-jablkami-na-diamantowe-sniadanie

Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii. Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek! Złocisty, apetyczny kolor owsianki i słodki, karmelowo-miodowy smak uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i aksamitny Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania.  

Owsianka z jabłkami i cynamonem, przygotowana na mleku roślinnym z dodatkiem naturalnych słodkości, to propozycja dla osób ceniących wartościowe posiłki i wyjątkowy smak. Idealne pierwsze śniadanie, które pozytywnie nastraja na resztę dnia. Słodkie, karmelowo-miodowe nuty uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i Syrop Trzcinowy złocisty Diamant do polania. Najwyższej jakości, bez konserwantów i sztucznych składników, są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych słodzików czy syropu klonowego. Dzięki nim poranna owsianka będzie złociście piękna i kusząco słodka. To sposób na słoneczne poranki nawet w pochmurny dzień!

Diamantowa owsianka z karmelizowanymi jabłkami

Składniki:

  • 3 duże jabłka
  • 100g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
  • szczypta cynamonu
  • 100g płatków owsianych błyskawicznych
  • 300g mleka roślinnego
  • Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania

 

Sposób przygotowania:

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać, aż powstanie karmel, nie mieszać. Dodać jabłka i cynamon, dusić 5 minut. Dodać płatki owsiane i wymieszać. Wlać mleko i gotować chwilę, aż owsianka zgęstnieje. Przed podaniem polać syropem trzcinowym.

Komentarze użytkowników (0)