Gulasz rybny z dorsza

gulasz-rybny-z-dorsza

Składniki:

  • biała ryba, np. dorsz - 200 g
  • Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś - 200 g
  • mule - 200 g
  • krewetki - 10 sztuk
  • szalotki - 10 sztuk
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • kapary - 2 łyżki
  • ostra papryka - 1 sztuka
  • świeże zioła (pietruszka, tymianek, oregano, bazylia)
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni podsmaż posiekany czosnek, chili oraz przekrojone na pół cebulki. Wrzuć mule i wszystko razem smaż chwilę.
  2. Następnie zalej pomidorami z puszki, dodaj kapary i Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr, który wzbogaci smak dania, oraz pół szklanki wody. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do powstałego w ten sposób sosu dodaj pokrojoną w grubą kostkę rybę oraz krewetki. Gulasz gotuj ok. 5 minut pod przykryciem.
  4. Gotowy gulasz dopraw najlepiej świeżo posiekanymi ziołami.