Na osłodę dnia: domowy afrodyzjak z czerwonymi bakaliami

na-oslode-dnia

Czekolada pobudza zmysły i sprawia, że od razu czujemy się lepiej. Dzięki niej jesteśmy pozytywnie nastawieni do świata i z optymizmem patrzymy w przyszłość. Dlatego jeśli w Walentynki nie możesz spędzić całego dnia tylko z tą jedyną, najbliższą sercu osobą, w pracy czy na uczelni uratuje Cię kawałek czekolady z ulubionymi bakaliowymi dodatkami. Podaruj ją też ukochanemu uzupełniając prezent np. o liścik z kilkoma miłymi słowami, by przypomnieć o swoich uczuciach i zapowiedzieć romantyczny wieczór spędzony razem.

Składniki:

  • 100 g Żurawiny z sokiem z granatu Bakalland
  • 100 g Jagód Goji Bakalland
  • 100 g Orzechów laskowych Bakalland
  • 300 g ciemnej czekolady
  • 2 łyżki miodu
  • garść świeżych truskawek

Żurawinę, jagody goji i orzechy laskowe siekamy i mieszamy. Rozpuszczamy czekoladę delikatnie ją podgrzewając, dodajemy miód i tak przygotowaną, wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy bakaliami i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Podajemy ze świeżymi truskawkami.