Tiramisu z malinami

tiramisu-z-malinami

Składniki:

  • ser 3-krotnie mielony – 300gramów
  • żółtka - 2 sztuki
  • cukier puder - 100 gramów
  • mała cytryna - 1 sztuka
  • kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
  • śmietanka 30% - 250mililitrów
  • kawa rozpuszczalna – 1łyżka
  • likier kawowy - 1 łyżka
  • cukier - 2 łyżeczki
  • okrągłe biszkopty - 30 sztuk
  • maliny

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami. Cytrynę umyj i zetrzyj z niej skórkę.
  2. Kawę zalej szklanką gorącej wody, dodaj cukier i wymieszaj. Gdy przestygnie,wymieszaj z likierem.
  3. Śmietankę ubij na sztywno. Masę żółtkową wymieszaj z serem, łyżeczką skórki zestartej cytrynyskórki i ubitą śmietanką.
  4. W otrzymanym ponczu kawowym mocz biszkopty i ułóż po kilka na dnie każdego zpucharków.
  5. Na biszkoptach ułóż część masy serowej i warstwę malin. Przykryj ponownie masąserową imoczonymi w ponczu biszkoptami.
  6. Całość przykryj resztą masy serowej. Oprósz kakao i udekoruj owocami i biszkoptami.