Tortilla z hummusem, awokado i serem feta

tortilla-z-hummusem,-awokado-i-serem-feta

Składniki:

  • 8 łyżek hummusu marki Jasmeen
  • 2 placki tortilli marki Sandra
  • 200 g sera feta
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 natka pietruszki
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • sól oraz pieprz

Przygotowanie:

Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek i kładziemy na nią pojedynczo placki tortilli, które podgrzewamy, aż do momentu kiedy się przyrumienią i nabiorą złocistej barwy. Gotowe placki tortilli wykładamy na talerz, połowę smarujemy grubą warstwą hummusu i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Następnie układamy po kilka plastrów awokado i posypujemy obficie pokruszoną fetą. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i składamy na pół.