Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem Hochland

cannelloni-ze-szpinakiem-i-kremowym-serem-hochland

Składniki:

  • ok. 12 rurek makaronu cannelloni
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 opakowanie sera kremowego Śmietankowego Hochland w trójkącikach
  • 200 ml śmietanki 18%
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach Śmietankowego Hochland

 

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażyć chwilę posiekany czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać, doprawić solą, pieprzem i gałką, dodać rozdrobnione sery kremowe śmietankowe Hochland w krążku , dokładnie połączyć. Masą nadziewać rurki makaronu, układać w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową, piec ok. 30 minut (180°), następnie zdjąć folię, a na wierzchu poukładać plastry sera kremowego Śmietankowego Hochland, piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia.

Smacznego!