Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

eklerki-z-ciasta-francuskiego-z-owocami

Składniki

  • 1 opakowanie eklerków marki Delecta
  • 350 ml schłodzonego mleka
  • 1 opakowanie posypki kuleczki czekoladowe Decorada
  • dowolne świeże lub mrożone owoce
  • 3 łyżki cukru pudru

Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto do przygotowania eklerków przygotowujemy zgodnie z przepisem na pudełku. Po upieczeniu studzimy ciasto i przekrawamy je wzdłuż na dwie części.Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy zawartość opakowania z kremem i miksujemy na najwyższych obrotach przez klika minut.Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy krem do eklerów.Na wierzchu kremu układamy owoce i posypujemy Decoradą.Na koniec ciasto przykrywamy drugim kawałkiem eklerka. Wierzch prószymy cukrem pudrem.

Słodki eklerek gotowy!