Deser z kremem mascarpone i różaną konfiturą

deser-z-kremem-mascarpone-i-rozana-konfitura

Składniki na kuleczki:   

  • 300 ml Śmietanki 36% od OSM Piątnica
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 150 g Serka Mascarpone od OSM Piątnica
  • 150 g chałwy kakaowej
  • 6 łyżeczek konfitury różanej
  • 1 pomarańcza

Wykonanie:

  1. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone, połowę pokruszonej chałwy i wymieszać.
  2. Na spód pucharków do deserów wyłożyć po łyżeczce konfitury różanej, a następnie wcześniej przygotowany krem. Posypać pozostałą pokuszoną chałwą i udekorować filetami z pomarańczy.