Specjały kuchni włoskiej na wyciągnięcie ręki

specjaly-kuchni-wloskiej-na-wyciagniecie-reki-1

Kuchnia włoska zaskakuje różnorodnością smaków i aromatów. Pasty, przyrządzane na setki sposobów, zapiekanki, pizza, bruschetty, risotto, gnocchi i ravioli to jej sztandarowe dania. Dzięki Przyprawie do pizzy oraz Przyprawie do spaghetti Appetita, można z łatwością przyrządzić je we własnej kuchni.

 

Kuchnia włoska jest lekka, różnorodna i pełna aromatu oraz słynie z prostoty dań. Do jej potraw powszechnie stosuje się oliwę, pomidory, cebulę, czosnek, oliwki i parmezan. Kluczową rolę odgrywają jednak przyprawy, głównie oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek i czosnek, które nadają włoskim daniom jedynego w swoim rodzaju charakteru.

 

Przyprawa do pizzy z linii Kuchnie Narodów Appetita to aromatyczna mieszanka ziół i przypraw, dedykowana królowej wśród potraw kuchni włoskiej – pizzy. Kompozycja bazylii, oregano, czosnku, cebuli i cząbru świetnie sprawdzi się także do  bruschetty - grzanki z białego pieczywa, podawanej z oliwą i różnymi dodatkami, np: z plastrami świeżo pokrojonych pomidorów oraz szynką parmeńską.

 

Przyprawa do Spaghetti, łącząca oregano, bazylię, tymianek, ostrą paprykę, cebulę, czosnek i czarny pieprz, wzbogaci smak sosów do makaronów czy kluseczków gnocchi oraz nadzienia do tradycyjnych pierożków ravioli. Doskonale sprawdzi się też jako dodatek do zapiekanek makaronowych (np.lasagne) i ziemniaczanych.

 

 

Producent: Jutrzenka Colian

Produkt: Przyprawa do pizzy (15 g), Przyprawa do spaghetti (20g)

Cena: ok. 1,30 zł