Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

frittata-z-botwinka-zapiekana-pod-zoltym-serem-1

Składniki:
•    600 g botwiny
•    6 jajek
•    1 duża cebula
•    2 ząbki czosnku
•    60 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
•    5 pomidorków koktajlowych
•    sól, pieprz
•    olej do smażenia


Przygotowanie:
Botwinkę, cebulę i czosnek posiekać. Lekko podsmażyć na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i przyprawić je solą i pieprzem. Na patelnię z botwinką wlać jajka, delikatnie wymieszać. Na wierzchu posypać masę żółtym serem i ułożyć połówki pomidorków. Patelnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajka zetną.