Krem grzybowy z serka topionego

krem-grzybowy-z-serka-topionego-1

Składniki:
•    5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100 g)
•    20 g suszonych podgrzybków
•    cebula
•    4 świeże pieczarki
•    3 łyżki oleju
•    300 ml śmietanki słodkiej 18%
•    sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku        


Wykonanie:
Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Jeśli krem będzie za gęsty można dodać wywar z grzybów lub samą wodę.