Tarta z owocami

tarta-z-owocami-1

Składniki na ciasto:
- 250g mąki
- 150g twardego masła
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli


Składniki na krem waniliowy:
- opakowanie budyniu śmietankowego
- 1 ½ szklanki śmietany 12%
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru

Składniki na wierzch tarty:
- ananas z puszki (np. marki Sandra)
- brzoskwinie z puszki (np. marki Sandra)
- gruszki z puszki (np. marki Sandra)

Przygotowanie:
Twarde masło ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy do niego mąkę, cukier, żółtka i trochę zimnej wody. W szybkim tempie zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i dobrze schładzamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wylepiamy nim dno i boki formy. Wstawiamy tarte do piekarnika na 180 stopni i pieczemy od 15 do 20 minut. W tym czasie gotujemy budyń, dodając do niego cukier i śmietanę. Następnie mieszamy go i powoli dodajemy masło. Powstały krem rozsmarowujemy na wystudzonej tarcie i zatapiamy w nim kawałki ananasa, gruszki i brzoskwini.