Nowość! Zdrowe Pola - polska superżywność

zdrowe-pola

Marka Zdrowe Pola to superfoods w rodzimym wydaniu. Twórcy marki wraz ze specjalistami z zakresu żywienia opracowaliinnowacyjną, 100% polską superżywność. Cały proces powstawania produktów Zdrowe Pola przeprowadzany jest w Polsce, począwszy od planowania upraw i pozyskania surowca od rodzimych producentów ze ściśle kontrolowanych upraw i hodowli, przezproces suszenia, konfekcji, badań, produkcji po dystrybucję. Koncepcja marki Zdrowe Pola stawia na wsparcie polskich przedsiębiorców. Dzięki 100% polskiej produkcji jest wstanie zagwarantować jakość i atrakcyjną cenę.

 

Młody Jęczmień, Zdrowe Pola, 200g/15,99 zł

Czerwony Burak, Zdrowe Pola, 200g/12,99 zł

Zielona Nać Pietruszki, Zdrowe Pola, 200g/12,99 zł

Pyłek Kwiatowy, Zdrowe Pola, 200g/21,99 zł

Liście Jarmużu, Zdrowe Pola, 200g/19,99 zł

Zielony Mix, Zdrowe Pola, 200g/16,99 zł

 

Produkty marki Zdrowe Pola są dostępne w sklepach Rossmann i wybranych supermarketach Carrefour.

Jak powstają produkty Zdrowe Pola                                                                   

Proces produkcji jest rozpoczynany od razu po zbiorze. Surowiec przechodzi kontrolę jakości, potem trafia do suszarni, gdzie jest myty, a następnie powoli ogrzewanystrumieniami ciepłego powietrza, dzięki czemu produkty zachowują większość cennych składników odżywczych. Na tym etapie następuje „redukcja” materiału – czyli odparowanie wody z części roślin, w wyniku czego z ok. 2 kg świeżego warzywa otrzymujemy ok. 200g suszonego koncentratu (spadek mikro- i makro-składników odżywczych oscyluje w granicach 10-15% w stosunku do surowego warzywa).

Produkty badane są na 3 etapach produkcji pod kątem czystości mikrobiologicznej oraz zachowania odpowiednich standardów jakościowych. Produkty marki Zdrowe Pola wyróżnia badanie pod kątem zawartości mikro-składników odżywczych, takich jak witaminy, składniki mineralne oraz inne wartościowe składniki korzystne dla funkcjonowania organizmu (np. chlorofil, karotenoidy, flawonoidy). Po analizie laboratoryjnej  informacje są umieszczane na opakowaniach. Wysuszony i przebadany surowiec jest pakowany. Na dalszym etapie następuje dodatkowe badanie zawartości losowych opakowań. Następnie produkt trafia do dystrybucji.