Bajgiel z makiem, pstrągiem i cebulą

bajgiel-z-makiem,-pstragiem-i-cebula

Porcja dla dwóch osób

Składniki:

  • 2 bajgle
  • 1 serek Almette z rzodkiewkami
  • kilka plasterków wędzonego pstrąga
  • garść młodych liści sałaty
  • rzeżucha
  • kilka plastrów ogórka
  • kilka plastrów czerwonej cebuli

 

Piklowana cebula:

  • ½ czerwonej cebuli pokrojonej w bardzo cienkie plastry
  • 100 ml wody
  • 100 ml octu jabłkowego
  • łyżka cukru
  • łyżka soli

 

Sposób przygotowania:

W rondelku wymieszaj sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotuj. Dodaj pokrojoną cebule i odstaw na 15 minut. Piklowana cebula jest gotowa.

W międzyczasie posmaruj obficie bajgle serkiem Almette z rzodkiewkami Ułóż warstwowo: liście sałaty, ogórka, pstrąga, rzeżuchy oraz piklowanej cebuli. Nakryj drugą połówką bajgla, serwuj od razu.

Smacznego!