Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!

kotlety-jajeczno-jaglane

Składniki (ok. 8 kotlecików):

- 1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonychPonti

- 7 jajek L

- 1 szklanka kaszy jaglanej

- 1 średni pęczek koperku

- 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej

- 1/2 łyżeczki soli

- oliwa z oliwek Extra VergineOlitalia

- tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

 

Wykonanie: 

  1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
  2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
  3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
  4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.