Pierogi Solejukowej – popisowe danie Kazimiery Solejukowej z „Rancza” w sklepach w całej Polsce

pierogi-solejukowej

Pierogi Solejukowej to słynne danie bohaterki znanego polskiego serialu „Ranczo” – Kazimiery Solejukowej, które zrobiło zawrotną karierę w Wilkowyjach.  Pierogi Solejukowej z soczewicą od niedawna dostępne są w sklepach w całej Polsce. Produkt powstał na licencji TVP S.A i został wyprodukowany w Jawo Sp. z o.o. w Częstochowie.

Pierogi Solejukowej z soczewicą mają rewelacyjny i prosty skład: mąka pszenna, soczewica czerwona, soczewica zielona, marchew, cebula, jaja pasteryzowane, olej rzepakowy i przyprawy. Skład pierogów został doceniony przez portal www.czytamyetykiety.pl, który poleca produkt konsumentom.

Pierogi Solejukowej z soczewicą są inspirowane serialem Rancho i kuchnią Kazimiery Solejuk, ale przygotowywane wg receptury Jawo. Delikatne i aksamitne ciasto pierogów wypełnione jest aromatycznym warzywnym farszem, którego bazę stanowi soczewica. Przyrządzane są z najwyższej jakości składników pochodzących od renomowanych producentów. Produkt nie zawiera barwników, substancji konserwujących oraz tłuszczów roślinnych utwardzonych.

Podawać je można z zeszkloną cebulą i podsmażonym na chrupko boczkiem.

 

Sposób przygotowania: zamrożone pierogi wrzucać pojedynczo na 3l posolonego wrzątku, gotować na wolnym ogniu  12 minut.

 

 

Firma: Jawo Sp. z o.o.

Produkt: Pierogi Solejukowej z soczewicą

Gramatura: 450 g

Cena: ok. 8,5 zł

Komentarze użytkowników (0)