Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym

krem-z-grzybow-lesnych-zapiekany-z-serem-zoltym

Składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 mała cebula
  • 300 g świeżych podgrzybków
  • 100 g świeżych kurek
  • 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
  • 500 ml mleka
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 100 g sera Gouda MSM Mońki
  • sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku

 

Wykonanie:

Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.

Smacznego!