Diamantowe pancakesy z syropem trzcinowym i owocami

diamantowe-pancakesy-z-syropem-trzcinowym-i-owocami

Ciasto:
- 250 g mąki
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 250 g wody gazowanej
- Szczypta soli
- 1/2 łyżeczki cukru Diamant
- 3 łyżki oleju plus do smażenia (lub masło)

Dodatki:
- Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania
- Owoce do podania

Sposób przygotowania:                                
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki z obu stron. Jeśli smażymy naleśniki na patelni nie przywierającej nie ma potrzeby natłuszczać jej przed każdym naleśnikiem. Usmażone naleśniki podajemy z owocami, polane Syropem Trzcinowym Diamant.