Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę

szybki-torcik-w-sloiczku-z-kremem-cynamonowym-i-orzechami

Składniki na 2 porcje:

  • gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
  • serek mascarpone – 150 g
  • śmietanka 36% - 150 g
  • cukier puder – 40 g
  • cynamon – 2 łyżeczki
  • wanilia – ½ laski
  • orzechy włoskie –50 g
  • ozdobne słoiczki – 2 sztuki

Przygotowanie:

Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i  pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serekmascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

 

Smacznego!