Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami

jajka-faszerowane-chrupiacymi-ziarnami

Składniki:

  • 8 jajek
  • 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
  • 4 gałązki tymianku
  • 5 korniszonów
  • 50 g pieczarek
  • Sól i pieprz do smaku

 

Jajka gotujemy i studzimy przed obraniem. Obrane jajka kroimy na połówki i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Na patelni podsmażamy pieczarki z posiekanymi gałązkami tymianku, w trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Następnie korniszony, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wystudzonych pieczarek. Do wszystkich składników dodajemy Chrupiącą sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem wykładamy jajka. W osobnym naczyniu ugniatamy żółtka na gładką masę, a następnie za pomocą rękawa dekoracyjnego, wyciskamy żółtka na jajka. Całość ozdabiamy gałązkami tymianku i posypujemy pieprzem do smaku.