Parpadelle z karpiem karmelizowanym w miodzie i soku z pomarańczy

Czas przygotowania: 30 minutPoziom trudności: średniSkładniki: ●  Makaron Lubella Classic Gniazda Wstęgi 400g ●  Filet z karpia 400g●  Miód 2 łyżki●  Goździki 4 sztuki●  Ćwierć...


Czytaj więcej

Domowe trufle piernikowe

Składniki:- 150ml  Śmietanka 42% od OSM Piątnica                  - 2 szt. czekolada gorzka                                      - 50g orzechy włoskie łuskane                          - 1 płaska łyżka przyprawa piernikowa                              - 50ml...


Czytaj więcej

Pomarańcze w czekoladzie z pistacjami

Składniki: 4 pomarańcze 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100 g pistacji Bakalland Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Następnie roztapiamy tabliczki czekolady w kąpieli...


Czytaj więcej

Biała czekolada z bakaliową nutą

Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 100 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland 100 g pistacji Bakalland 70 g skórki pomarańczowej Bakalland 100...


Czytaj więcej

Dwukolorowa baba wielkanocna z orzechami włoskimi

Składniki
    100 g mąki pszennej  
    250 g cukru
    200 g masła
    4 duże jajka


Czytaj więcej

Warkocz makowy

Składniki:  
Farsz makowy:
    850 g masy makowej Bakalland
    100 g żurawiny z sokiem z granatu
Ciasto:
    250 g mąki tortowej
    50 g masła


Czytaj więcej

Świątecznie babeczki korzenne

Składniki:
    125 ml mleka
    200 g cukru
    200 g mąki
    150 g oleju słonecznikowego


Czytaj więcej

Ciasto kajmakowe z orzechami i daktylami

Składniki:
    185 g masła
    185 g mąki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka sody oczyszczonej


Czytaj więcej