Chałka z migdałami i żurawiną

To słodkie i puszyste ciasto drożdżowe z dodatkiem bakalii. W różnych regionach Polski przybiera inny kształt, ale najczęściej ma formę podłużnego wałka lub zaplecionego warkocza....


Czytaj więcej

Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami

Składniki: 8 jajek 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland 4 gałązki tymianku 5 korniszonów 50 g pieczarek Sól i pieprz do smaku   Jajka...


Czytaj więcej

Babka keksowa z masą kajmakową i orzechową kruszonką

Składniki na ciasto: 1 jajko 200 ml mleka 3 łyżeczki brązowego cukru 2 opakowania drożdży instant Delecta 400 g mąki 80 g roztopionego masła...


Czytaj więcej

Cytrynowo bezowa tarta z pistacjami

Składniki: 4 jajka 200 g masła Skórka i sok z połowy cytryny Skórka i sok z limonki 200 g brązowego cukru 2 łyżeczki...


Czytaj więcej

Tarta z masą budyniową i owocami

Składniki: Owoce: 7 plastrów ananasa z puszki marki Sandra 6 brzoskwiń z puszki marki Sandra 3 banany 3 kiwi Ciasto: 150...


Czytaj więcej

Parpadelle z karpiem karmelizowanym w miodzie i soku z pomarańczy

Czas przygotowania: 30 minutPoziom trudności: średniSkładniki: ●  Makaron Lubella Classic Gniazda Wstęgi 400g ●  Filet z karpia 400g●  Miód 2 łyżki●  Goździki 4 sztuki●  Ćwierć...


Czytaj więcej