Zapiekany budyń z malinami i kruszonką

zapiekany-budyn-z-malinami-i-kruszonka
Budyń:
1 opakowanie budyniu instant o smaku waniliowym Delecta
175 ml wrzątku
6 łyżek malin
4 łyżki musli o smaku owoców leśnych Bakalland
3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego
 
Kruszonka, budyń i maliny. Czy coś jeszcze jest potrzebne do deseru idealnego? Chyba mamy wszystko.
Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu). Przygotowujemy ceramiczne miseczki i smarujemy je masłem. Budyń zalewamy wrzątkiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie rozkładamy do kokilek. Na wierzchu układamy maliny. Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z musli. Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie odczekujemy chwilę do wystygnięcia i serwujemy gościom.