Pomidorowy raj ze szpinakiem i figami

pomidorowy-raj-ze-szpinakiem-i-figami-1

Składniki dla 4 osób:
- 200 g pomidorków koktajlowych (ewentualnie innych pomidorów np. malinowych)
- 1 opakowanie młodych liści Szpinaku
- 5  świeżych fig pokrojonych w cząstki
- Kilka listków świeżej bazylii
- Czerwona cebula pokrojona w plastry
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1-2 łyżki octu balsamicznego
- Szczypta soli morskiej do smaku


Sposób przygotowania:
Pomidory pokroić w cząstki i ułożyć na talerzu razem z sałatami, figami i plastrami cebuli. Całość skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym, oprószyć solą morską i posypać świeżo pokrojoną bazylią. Sałatka idealnie komponuje się z serem kozim lub serem feta.