Przepis na sałatkę winogronową z Kamiennogórskim serem pleśniowym

przepis-na-salatke-winogronowa-z-kamiennogorskim-serem-plesniowym-1

Składniki:
- 200 g winogron zielonych                     
- 200 g winogron czerwonych               
- 50 g orzechów nerkowca                       
- 50 g orzechów włoskich                          
- 150 g Kamiennogórskiego sera pleśniowego KaMos

Sos:
Sok z jednej cytryny
Łyżka miodu
1 mała papryczka chilli             
6-7 sztuk śliwek kalifornijskich         
Szczypta kurkumy


Przygotowanie sosu:
Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.

Wykonanie sałatki:
Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.