Wrap z tortilli z hummusem, cukinią i pomidorami
Składniki:
- 5 łyżek hummusu marki Jasmeen
- 2 placki tortilli marki Sandra
- 1 mała cukinia
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 pomidor
- garść roszponki
- garść sałaty
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plasterki i grillujemy z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Pod sam koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, suszonym oregano i skrapiamy oliwą z oliwek. Gotową cukinię odkładamy na talerz. Następnie kroimy pomidora na plasterki i doprawiamy go solą. Placki tortilli smarujemy dokładnie hummusem i układamy na nich plasterki grillowanej cukinii, listki roszpunki, liść sałaty oraz pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i zawijamy. Przed samym podaniem kładziemy tortillę na rozgrzanej patelni i podsmażamy z obu stron. Gotowe wrapy zawijamy papierem śniadaniowym i wiążemy sznurkiem.