Wrap z tortilli z hummusem, cukinią i pomidorami

wrap-z-tortilli-z-hummusem,-cukinia-i-pomidorami

Składniki:

  • 5 łyżek hummusu marki Jasmeen
  • 2 placki tortilli marki Sandra
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 pomidor
  • garść roszponki
  • garść sałaty
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plasterki i grillujemy z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Pod sam koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, suszonym oregano i skrapiamy oliwą z oliwek. Gotową cukinię odkładamy na talerz. Następnie kroimy pomidora na plasterki i doprawiamy go solą. Placki tortilli smarujemy dokładnie hummusem i układamy na nich plasterki grillowanej cukinii, listki roszpunki, liść sałaty oraz pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i  zawijamy. Przed samym podaniem kładziemy tortillę na rozgrzanej patelni i podsmażamy z obu stron. Gotowe wrapy zawijamy papierem śniadaniowym i wiążemy sznurkiem.