Smacznie, zdrowo, pomarańczowo, czyli jesienne barwy na talerzu

Jesień, pomimo kapryśnej pogody, to zdecydowanie jedna z najbardziej urokliwych pór roku. Zachwycające kolory obecne w przyrodzie oraz warzywa i owoce, typowe dla schyłku lata,...


Czytaj więcej

Seniorze – zadbaj o siebie!

Już 14 listopada w całej Polsce obchodzić będziemy wyjątkowe święto - właśnie tego dnia przypada Ogólnopolski Dzień Seniora. Jest to doskonała okazja do tego, by...


Czytaj więcej

Dwa nowe seriale w TVN 7!

9 listopada na antenie TVN 7 zadebiutują dwa nowe seriale: „Oszuści” oraz „Niewierni”. „Oszuści” to pełna humoru opowieść o zmysłowej uwodzicielce i jej...


Czytaj więcej

Pikantne ogórki

Składniki 1,5kg ogórków 750ml wody 2 łyżki cukru 1½ łyżka soli 200ml octu królewskiego KAMIS 2 łyżeczki chili KAMIS 1 łyżeczka ziaren gorczycy KAMIS...


Czytaj więcej

Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim

Składniki: 200 g świeżych kurek 1 łyżka masła 200 g serka topionego 100 ml słodkiej śmietanki 1 mały pęczek świeżego tymianku 100 g sera...


Czytaj więcej

Burgery w zdrowym rytmie slow

Burgery - kiedyś kojarzone wyłącznie z fast foodem, dziś stały się jednym z najmodniejszych i najbardziej kreatywnych dań. Pełne różnorodnych, świeżych dodatków, kolorowe i aromatyczne,...


Czytaj więcej

Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną...


Czytaj więcej

„Makłowicz w drodze” już 11 listopada w Food Network!

Wybitny dziennikarz, wielki podróżnik i niezastąpiony przewodnik po kulinarnej mapie świata! W Polsce jako pierwszy w dziejach telewizji zaproponował widzom zwiedzanie globu poprzez pryzmat kulinariów!...


Czytaj więcej